terça-feira, 15 de janeiro de 2013

Recepto pri spickuko "Marina"

Spichundo1

Spickato1

Tiun ĉi sonartikolon verkis kaj produktis Luiza Carol el Israelo

spickukoMarina_.mp3Listen on Posterous
See the full gallery on Posterous

Malsekaj ingrediencoj:
½ taso da freŝa pomsuko
1 taso da margarino 
¾ taso da mielo
1 taso da bruna sukero
1 kulero da vinagro
*1 ½ kuleretoj da vanila esenco

Sekaj ingrediencoj:
4 ¾ tasoj da bruna faruno
1 ½ kuleretoj da baksodo
½ kulereto da salo
1 kulero da zingibra polvo
*1 ½ kuleretoj da cinamona polvo
*1 ½ kuleretoj da kariofila polvo

(La spicojn kaj aromojn markitajn per *, oni povas anstataŭigi per aliaj spicoj aŭ aromoj.)

Oni knedas en unu bovlo la malsekajn ingrediencojn. En alian bovlon oni enmetas la sekajn ingrediencojn. Oni aldonas al la unua bovlo la enhavon de la dua bovlo  kaj denove oni knedas. Oni lasas la paston en la fridujo dum 3 horoj. Poste, oni muldas figurojn el ĝi aŭ detranĉas ilin pere de ŝablonoj. Oni ŝmiras 2 pletojn per oleo kaj metas la figurojn sur ilin. Oni enmetas la pletojn en fornon  hejtigitan je 210ºC. Oni bakas 10 -12 minutojn.

Oni uzu sanigan margarinon, sen "trans"-grasoj.

--
Esperanto@Brazilo - http://esperanto.brazilo.org
Movimento Virtual de Esperanto no Brasil

Nenhum comentário:

Postar um comentário